Vége a Youtube-videók korának az európai szerzői jogi reformmal?

2017. április 29. 23:09 - K. Melinda

Szabad felhasználás kontra jogosulti érdekek

 

18156013_1907098369568369_941273001339664439_o_1.jpg

Sokan úgy vélik, távol áll tőlük a szerzői jog. Pedig nagyon is jelen van a mindennapjainkban, számtalan releváns dolog történhet bárkivel, amint kapcsolódik az internetre. A szabályozás pedig épp változóban van, amelynek egyik legfőbb oka pont a digitális világhoz való igazodás. A közelmúltban napvilágot látott európai uniós reform-tervezetek a szerzők és felhasználók online térben érvényesülő jogait érintő rendelkezéseivel kapcsolatban éles viták alakultak ki.

Vége lehet a Youtube-videók korának az illegális tartalmakat szűrő programok használatának kötelezővé tételével? És mi lesz az online sajtó sorsa? Ellehetetleníthetik a híraggregátor-szolgáltatók, mint pl. a Google News működését azzal, hogy a cikkek felhasználásáról kizárólag a kiadók dönthetnének? Hogyan ütköznek a szerzők jogai a szabad felhasználással a digitális világban?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések megvitatására kerül sor 2017. május 2-án, kedden 16 órától az SZTE-ÁJTK Kari Tanácstermében, ahol a ProJure és a Gordius Blog meghívását elfogadva dr. Mezei Péter, a téma elismert szakértője fog beszélgetni dr. Csirik Mártonnal, aki egy lobbista szemüvegén keresztül mutatja majd be meglátásait arról, hogy merre is halad a szerzői jog.

Az eseményről további információt itt találtok.

Gyertek el ti is! Izgalmasnak ígérkezik. ;)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gordius.blog.hu/api/trackback/id/tr1512468237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása